Rondleidingen op woensdag 15 en zaterdag 18 mei 2024

Samenwonen in verbinding – onze sociocratische woongroep De Vuurplaats te Heerhugowaard zoekt bewoners!

Er wonen hier in totaal 22 mensen van 0 tot 85 jaar. We zoeken een gezin met jonge kinderen of ouder stel (max 50 jaar). Eventueel ook ruimte voor een alleenstaande met jong kind, maar gezin/stel heeft voorkeur. We verwachten een vrijkomende woning binnen nu en twee jaar. Verder zoeken we mensen voor op de wachtlijst, want die is nu leeg!

Ons 30 jaar oude woon-en-leef-project berust op 4 pijlers: gemeenschappelijk, meergeneratie, duurzaamheid en holistisch.

In onze woongroep doen we veel samen; moestuinieren, het pand en de grote tuin en dakterras verzorgen, klussen, vergaderen, gezamenlijke evenementen zoals maanviering en seizoensvieringen, groeps-workshops, samenkomen bij het vuur, eten, filmavonden. We delen de taken onder in diverse commissie’s. Verwacht wordt dat je minimaal een dagdeel per week besteed aan groepsinzet, schoonmaaktaken op je neemt en deelneemt aan deze commissies. Samen willen wonen en delen is dus echt een vereiste en (moes-)tuin inzet & kennis een pré.

Ieder heeft zijn eigen huisje, we hebben hier woningen van 2 tot 5 kamer woningen, alle sociale huur. Wij kiezen onze bewoners zelf na een intensieve kennismakingsperiode van twee maanden. Als dit verloopt met wederzijds enthousiasme dan wordt je aspirant-lid tot er een huis vrijkomt en kijken we of de woning voor jullie geschikt is qua grootte.

Allereerst ben je welkom op de rondleiding, waarna je een brief schrijft en we kijken of er een match is met onze profielschets.

Mail naar info@de-vuurplaats.nl als je op de rondleiding komen wil.
En bekijk onze website voor een breder beeld: www.de-vuurplaats.nl

De rondleidingen staan gepland 15 & 18 mei, beiden om 14u.

Warme groet, de Vuurplaats bewoners.

Vergelijkbare berichten