Landelijke Open Dag Gemeenschappelijk Wonen 2023

Op zaterdag 20 mei is de Landelijke Open Dag Gemeenschappelijk Wonen 2023. De Vuurplaats in Heerhugowaard opent tussen 13:00 en 15:00 uur haar deuren.

De Vuurplaats is een bijzondere plek waar de bewoners méér zijn dan goede buren voor elkaar. De groep is een mix van jong tot oud, gezinnen, stellen en alleenstaanden. Een divers gezelschap dat wil samenleven met liefde en aandacht voor elkaar en de wereld.

De Vuurplaats ligt in de rustige wijk Butterhuizen, aan een park, vlakbij het meer van Luna. Het gebouw is opgebouwd uit twee lagen; gezinswoningen aan de tuin, appartementen aan het dakterras. De tuin is een klein paradijsje. Veel ruimte waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen in het groen. Een grote gezamenlijke moestuin. Fruitbomen en notenbomen. En de vuurplaats als hart van de gemeenschap.

De huurwoningen bieden plek aan mensen die vanuit eigenheid willen verbinden. Een eigen huis binnen een woongemeenschap waar ruimte is om elkaar te ontmoeten. Ter inspiratie. Ter verbinding. En ter ondersteuning. Een praatje bij de gedeelde wasmachines, samen rond het vuur zitten, een potje pingpongen, koffiedrinken in de gemeenschappelijke woonkamer of met elkaar verbinden tijdens een volle maan viering. Hiermee biedt de Vuurplaats ruimte aan samen en op jezelf.

Vergelijkbare berichten