Rondleiding 25 april 2023

De Vuurplaats in Heerhugowaard is een bijzondere plek waar de bewoners méér zijn dan goede buren voor elkaar. Mens- en milieuvriendelijk wonen en werken staat hier centraal. De woongroep zoekt mensen die hier in de toekomst willen wonen.

Past dit bij jou? Meld je dan aan voor de rondleiding op dinsdagochtend 25 april 2023. Na het aanmelden ontvang je van ons de exacte informatie.

Iedereen die is aangemeld is welkom op de rondleiding, maar voor verdere kennismaking zijn we specifiek op zoek naar een gezin met jonge kinderen. Ook maken we graag kennis met mannen van onder de 50 en/of vrouwen onder de 40 jaar.

De Vuurplaats is en Centraal Wonen project. We wonen hier met een divers samengestelde groep mensen van ongeveer 25 personen, verdeeld over 14 sociale huurwoningen in het gebouw. In de gemeenschappelijke ruimtes en de (moes)tuin zijn er mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, te inspireren, samen koffie en thee te drinken, te eten, film te kijken, een vuurtje te maken en om spelletjes te doen.

Taken en verantwoordelijkheden worden zoveel mogelijk gedeeld. Er is ruimte voor samenzijn. Maar ook voldoende ruimte om op jezelf zijn. We nodigen nieuwe bewoners uit om je eigen kwaliteiten in te brengen. We vinden het fijn als je tevoorschijn komt met initiatief, daadkracht, verbindende waarden en een open en nieuwsgierige blik. 

Het wonen in de Vuurplaats vereist een hoge mate van sociaal vaardig en communicatief zijn. Als je overweegt kennis te maken bedenk dan dat het niet alleen gaat om wat je hier kunt halen of krijgen, maar ook om wat je kunt bijdragen aan het functioneren van de groep. 

Wonen in de Vuurplaats is geen geschikte woonvorm voor mensen die extra steun nodig hebben of die op een bepaalde manier afhankelijk zijn van een (beschermde) woonomgeving.

Meer informatie over het kennismaken met de groep vind je hier.

Vergelijkbare berichten